Eesti ja Soome päästemeeskonna lend Nepali lükkus pärastlõunasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti päästemeeskond alustas ööl vastu esmaspäeva teekonda Nepali, ent Soomest kaugemale nad ei jõudnud.
Eesti päästemeeskond alustas ööl vastu esmaspäeva teekonda Nepali, ent Soomest kaugemale nad ei jõudnud. Foto: Mihkel Maripuu

Soomest Kuopio lennuväljalt ööl vastu tänast Nepali poole teele asuma pidanud Soome ja Eesti päästemeeskonna lend lükkus edasi pärastlõunasse, ütles Soome kriisikeskuse ametnik Esa Ahlberg.

Eesti päästemeeskonna esialgne sihtpunkt on Kathmandu. Viieteistkümneliikmeline päästemeeskond, mille koosseisu kuuluvad muuhulgas ehitusinsener ning meditsiiniline tugi, pidi esialgu startima koos soomlastega ööl vastu tänast.

Ahlbergi arvates alustatakse lendu umbes kell 15, oma Soome ametivendadega siirdub Nepali ka Eesti päästemeeskond. Sõit kestab umbes seitse tundi.

Nepali ja naaberriike tabas laupäeval maavärin magnituudiga 7,8 Richteri skaala järgi, milles hukkus vähemalt 3218 inimest.

Soome päästemeeskonna eesmärgiks on otsida rusudesse lõksu jäänud inimesi.

Meeskonna juhi Marko Rostedti sõnul ootab lennuk õhkutõusu Kuopio lennuväljal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles