Nepalis vajab ÜRO andmetel abi pea miljon last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas vigastada saanud lapsed haiglas.
Maavärinas vigastada saanud lapsed haiglas. Foto: SCANPIX

ÜRO lasteorganisatsiooni (UNICEF) teatas eile, et nende andmetel vajab Nepalis kiiresti humanitaarabi pea miljon last.

Organisatsioon valmistab parajasti ette kahte transpordilennukit, mis toimetavad kokku 120 tonni abi pealinna Katmandusse. Last koosneb peamiselt ravimitest, meditsiinivarustusest, telkidest ja tekkidest.

UNICEF rõhutab, et kõige haavatavamad on pärast maavärinat just lapsed, kes on kaotanud oma vanaemad ja lähedased. Puhta vee ja toiduainete nappus ning viletsad sanitaar- ja hügieenitingimused lisavad haiguste riski.

Nepali laste abistamiseks on tegutsema asunud ka rahvusvahelised humanitaarorganisatsioonid Plan ja Päästke Lapsed. Korjandusi organiseerivad World Vision ja Rahvusvaheline Punane Rist.

ÜRO andmetel vajab Nepalis humanitaarabi 940 000 last.

Euroopa Komisjon eraldas pühapäeval kolm miljonit eurot, et abistada Nepali, kus ülivõimas maavärin nõudis laupäeval rohkem kui 2500 inimese elu.

Tegemist on täiendava abiga sellele, mida on pakkunud üksikud Euroopa Liidu liikmesriigid.

Koheselt aktiveeriti Euroopa Liidu tsiviilkaitsemehhanism, mille kaudu liikmesriigid, teiste seas Belgia, Soome, Saksamaa, Kreeka, Holland, Poola ja Rootsi pakkusid otsekohe otsimis- ja päästemeeskondi, veepuhastussüsteeme ja tehnilist abi.

Ka teised riigid on avaldanud soovi aidata, ütles EK avalduses.

Eesti valitsus otsustas pühapäevasel erakorralisel sidevahendite teel toimunud istungil eraldada reservist 91 300 eurot päästemeeskonna lähetamiseks Nepali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles