Vabaühendus: Põhja-Korea tuleks kanda terrorisminimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un naissõdurite seltsis
Kim Jong-un naissõdurite seltsis Foto: SCANPIX

Põhja-Korea on suurendanud materiaalset toetust terroriorganisatsioonidele ning tuleks kanda taas Ameerika terrorismi toetavate riikide nimistusse, märkis vabaühendus Põhja-Korea Inimõiguste Kaitse Komitee (HRNK) täna avaldatud raportis.

Põhja-Korea eksperdi Joshua Stantoni koostatud raportis «Terroriarsenal» soovitatakse USA kongressil ja välisministeeriumil muuta terrorismi riiklikku toetamist määratlevad õiguslikud normid selgemaks ning kaaluda Põhja-Korea nimekirja lülitamist.

Stantoni hinnangul on USA normid terrorismi riikliku toetamise määratlemisel «ebamäärased ja ebajärjekindlad».

Pyongyangi režiim kustutati nimekirjast 2008. aastal president George W. Bushi ajal, kes lootis nii kaasata Põhja-Koread dialoogi.

«Põhja-Korea on alates 2008. aastast suurendanud terrorismi kasutamist riikliku poliitika instrumendina ning tugevdanud materiaalset toetust terroristlikele organisatsioonidele. Eriti suurt ohtu kujutab Põhja-Korea viimase aja käitumine inimõiguslastele ja paguluses elavatele teisitimõtlejatele,» märkis komitee tegevjuht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles