Ukraina armee ei kavatse Šõrokõnet separatistidele jätta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid.
Ukraina sõdurid. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi ei lahku Donetski oblastis Šõrokõne asulast enne, kuni mässulised hakkavad täitma Minski kokkuleppe tingimusi ehk lõpetavad tulistamise, ütles presidendiadministratsiooni pressiesindaja Ida-Ukraina jõuoperatsiooni küsimustes Oleksandr Motuzjanik täna.

«Ukraina on huvitatud rahust Šõkorõnes, see võiks saada uueks sammuks rahu sõlmimise suunas. Ent see võib sündida üksnes siis, kui ebaseaduslikud relvarühmitused lõpetavad täielikult tulistamise. Samas ei kavatse Ukraina agressiooni mässuliste poolt tolereerida,» ütles Motuzjanik Kiievis teabetunnis.

Tema sõnul panid separatistid toime kõige ulatuslikumaid provokatsioone relvarahu väljakuulutamisest peale.

«Tulerünnakud Šõrokõnes kestsid 12 tundi. Mässulised seadsid ohtu vaatlejate elu, mõned mürsud kukkusid piirkonda, kus paikneb OSCE vaatluspunkt. Vaatlejate droonid fikseerisid Šorokõne ümbruses okupeeritud aladel 17 tanki, 3 suurtükki ja 60 soomustransportööri,» rääkis Motuzjanik.

«Terroritõrjejõud löövad tagasi kõik mässuliste rünnakud ega jäta seda asustatud punkti maha seni, kuni vastane hakkab täitma Minski kokkuleppeid,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles