Putinimeelsed Ööhundid võivad üritada sõita Berliini Soome kaudu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mootorrattaklubi Öö Hundid liikmed
Vene mootorrattaklubi Öö Hundid liikmed Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium esitas esitas Poolale noodi, milles nõutakse selgitust, miks Vene motorrattaklubi Ööhundid liikmeid ei lubatud sõita läbi Poola.

Uudisteagentuuri Ria Novosti andmetel plaanivad Ööhundid katsetada Berliini sõitmist Soome kaudu.

Poola piirivalve pidas kümmekond «hunti» Valgevene-Poola piiril kinni eile. Poola võimud teatasid juba enne venelaste saabumist, et nad ei luba läbi oma riigi liikuda isikuid, kes on meelestatud äärmusnatsionalistlikult.  

Venemaa presidendi Vladimir Putini toetajatena tuntud mootorrattaklubi liikmed tahtsid sõita Moskvast läbi Euroopa Berliini tähistama natsi-Saksamaa alistamist Teises maailmasõjas ning näitama, kui tähtsat rolli mängis selles nõukogude Punaarmee.

Pärast seda, kui Poola keelas Ööhuntidel läbi oma riigi sõitmise, asusid mootorrattaklubi liikmed kaaluma alternatiivseid variante Berliini jõudmiseks.

«Kaalumisel on variant sõita Saksamaale läbi Soome ja Põhjamaade,» teatas Ööhuntide esindaja meediale.

Poola välisministeerium selgitas, et Vene mootorrattaklubi liikmetel ei lubatud sõita läbi Poola, kuna nende dokumendid ei olnud korras.

Vene võimud nimetasid seda valeks ning nende arvates oli tegemist poliitilise otsusega.

Mootorrattaklubi Ööhundid asutati Nõukogude Liidus 1989. aastal ning sinna kuulujad nimetavad end «isamaaliselt meelestatud mootorratturiteks».

Venemaa president Vladimir Putin ja Ööhuntide juht Aleksandr Zaldostanov, hüüdnimega Kirurg, on sõbrad ning Putin on osalenud nende üritustel.

Ööhuntidel on klubisid mitmetes Venemaa linnades, kuid ka Ukrainas, Valgevenes, Lätis Bulgaarias, Makedoonias, Serbias ja Rumeenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles