Islamistide rünnakut kartev Bosnia on häireseisundis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnaku alla langenud Zvorniki politseijaoskonna ümber liigub täna tavapärasest oluliselt enam korrakaitsjaid.
Rünnaku alla langenud Zvorniki politseijaoskonna ümber liigub täna tavapärasest oluliselt enam korrakaitsjaid. Foto: SCANPIX

Bosnia on pärast arvatavate islamistide eilset rünnakut politseijaoskonnale häireolukorras, võimud on avaldanud kartust, et hullem võib veel ees olla.

Relvastatud isik avas eile õhtul riigi idaosas Zvornikis tule politseijaoskonnale. «Allahu Akbar» hüüdnud ründaja tappis ühe ja haavas kaht korrakaitsjat ning hukkus tulevahetuses.

Politsei on vahistanud ühe kahtlusaluse, mitu inimest on üle kuulatud. Tegemist oli esimese omataolise rünnakuga Bosnia serblaste aladel.

Eriüksuslased valvavad rünnaku toime pannud noormehe kodukülas.                                   Foto: Scanpix
Eriüksuslased valvavad rünnaku toime pannud noormehe kodukülas.                                   Foto: Scanpix Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Bosnia julgeolekuminister Dragan Mektić ütles täna, et võimud otsivad kuriteo motiive.

«Peame aru saama, kuidas ja kus see kuritegu kavandati ning kas selle plaanimises võib rääkida laiemast kontekstist,» ütles minister ajakirjanikele.

Nerdin Ibrići pereliikmed on juhtunust muserdatud.                                                              Foto: Scanpix
Nerdin Ibrići pereliikmed on juhtunust muserdatud.                                                              Foto: Scanpix Foto: AMEL EMRIC/AP

«On selge, et selle kuriteo motiivid olid usulised ja terroristlikud. Kindlasti pole tegu üksikjuhtumiga,» ütles serblaste Republika Srpska president Milorad Dodik telekanalile RTRS.

Võimude teatel oli tulistaja 24-aastane Nerdin Ibrić, kes elas Zvorniki lähedal asuvas külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles