Vene merejalavägi harjutab Kuriilidel dessanti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene merejalaväelane.
Vene merejalaväelane. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium teatas täna Kuriili saartel alanud merejalaväeõppustest.

Teates öeldakse, et merejalaväe taktikaline dessantgrupp sooritas matka alalisest dislotseerumispaigast Malaja Lagernaja lahe piirkonda, kus harjutatakse dessanti ettevalmistamata rannikule ja hõivatava ala kaitsmist.

Ligi kuu aega kestvatesse õppustesse on kaasatud üle saja merejalaväelase ja 15 tehnikaühikut.

Kaart: Wikipedia
Kaart: Wikipedia Foto: Wikimedia Commons

Kuriilid on Kamtšatka poolsaarest Jaapani saarteni ulatuv saarestik, mis eraldab Ohhoota merd Vaiksest ookeanist.

Saarte põliselanikud oli ainud. 18.-19. sajandil asustasid saari jaapanlased ja venelased. 1875. aasta lepinguga sai Jaapan saared oma valdusesse, loobudes samas Sahhalinist Venemaa kasuks.

II maailmasõja lõpus hõivasid Nõukogude väed lõunapoolsed Kuriili saared vaid nädal enne seda, kui Jaapan alistus liitlastele. Punaarmee pealetung sundis saartelt põgenema ligi 17 000 kohalikku elanikku, kes soovisid vältida tänaseni kestva okupatsiooni alla sattumist.

Kuriili saarte okupeerimise vastu protesteeriv Jaapan ei ole seniajani sõlminud Moskvaga ametlikku rahulepingut, ehkki Teine maailmasõda lõppes juba seitsme aastakümne eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles