Nepali maavärinaohvrite arv tõusis 5057ni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane vaade Kathmandu lähedal asuvale  Bhaktapurile.
Tänane vaade Kathmandu lähedal asuvale Bhaktapurile. Foto: SCANPIX

Nepali maavärinate ohvrite arv on tänase seisuga kasvanud 5057 inimeseni, teatas täna riigi siseministeeriumi looduskatastroofide ohjamise osakond.

Laupäeval riiki raputanud maavärina magnituudiga 7,8 tõttu on ka viga saanud üle 10 000 inimese, sõnas osakonna juht Rameshwor Dangal uudisteagentuurile AFP.

Päästja Katmandus rusude vahelt ohvreid otsimas. Foto: Scanpix
Päästja Katmandus rusude vahelt ohvreid otsimas. Foto: Scanpix Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS
Looduskatastroofist eluga pääsenud India perekond Katmandu ajutises laagris. Foto: Scanpix
Looduskatastroofist eluga pääsenud India perekond Katmandu ajutises laagris. Foto: Scanpix Foto: NAVESH CHITRAKAR/REUTERS
Paslangi külaelanik rusude vahel. Foto: Scanpix
Paslangi külaelanik rusude vahel. Foto: Scanpix Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS

Lisaks on maavärina tekitatud laviin nõudnud teadaolevalt 18 inimese elu Everesti baaslaagris. Ellujäänute ja vigastatute nõlvalt äratoomisega tegeleb hulk päästjaid – nad on vaja kätte saada enne, kui lõpevad nende toiduvarud. Laviin pühkis minema nii ronimisvarustuse kui suure osa muudest tagavaradest ning seetõttu ei saa nad ei iseseisvalt naasta ega kuigi kauaks mäele jääda.

Everesti baaslaager päev pärast maavärinat. Foto: Scanpix
Everesti baaslaager päev pärast maavärinat. Foto: Scanpix Foto: 6summitschallenge.com/REUTERS

Mäejalamil oli maavärina ajal ligi tuhat inimest – on mägironimishooaja algus ning ühtekokku 42 meeskonda püüdsid jõuda maailma kõrgeimasse tippu. Ligi 210 neist jäi laviini tõttu lõksu I ja II laagrisse. Eile jõudsid nendeni lõpuks kopterid ning osa ronijatest on juba ohutusse kohta toimetatud. Inimesi on lõksus aga ka kahes kõrgemas laagris.

Turismiametnike teatel on ligi 300 inimest veel vangis Tiibeti piiri lähistel paiknevas Langtangi piirkonnas, kus hukkus ka üks eestlane. Ametnike teatel ei ole sinna jäänute elu ohus, ent neil napib toitu ja laager on ülerahvastatud.

Nepalis on lõksus ka paljud turistid, kes viibivad tegelikult ohututes paikades. Maavärina järeltõugete tõttu oli lennujaam vahepeal suletud, lennugraafikud on sassis ning väljalende tuleb väga kaua oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles