Peaminister: Nepali maavärina ohvrite arv võib tõusta 10 000ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas hukkunid kremeeritakse Nepali traditsioonilstel põletusplatsidel.
Maavärinas hukkunid kremeeritakse Nepali traditsioonilstel põletusplatsidel. Foto: SCANPIX

Nepali peaministri Sushil Koirala sõnul võib laupäeval riiki tabanud ülivõimsa maavärina ohvrite arv tõusta 10 000 inimeseni.

«Võimud teevad päästmiseks ja abi andmiseks kõik, mis saavad. See on Nepali jaoks väga raske aeg,» tsiteeris teda täna India uudisteportaal Zee News.

ÜRO andmeil hukkus loodusõnnetuses üle 5000 inimese.

Lisaks sellele on maavärina tekitatud laviin nõudnud Džomolungma baaslaagris 18 inimese elu, naaberriigis Indias hukkus maavärinas 61 inimest, Hiina teatas 25 inimese hukkumisest Tiibetis.

Matusetseremoonia, ümbruses on näha paljusid teisi põletuspaiku.               Foto: Scanpix
Matusetseremoonia, ümbruses on näha paljusid teisi põletuspaiku.               Foto: Scanpix Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS

Ohvrite arv peaks veelgi tõusma, sest päästjad ei ole mitme maavärinas kannatada saanud mägikülani veel jõudnud.

Näiteks maavärina epitsentri lähedal asuvas külas jäi mudavoolu ja laviini järel kadunuks 250 inimest. Kohaliku ametiisiku Gautam Rimali sõnul oli piirkonnas täna tihe lumesadu. Võimud said katastroofist teada telefonitsi, kuid seejärel side katkes.

Küla, mis asub lähimast linnast 12-tunnise jalgsitee kaugusel, asub populaarsel matkamarsruudil. Esialgu ei ole teada, kas kadunute seas on ka matkajaid.

Maavärina magnituudiks mõõdeti 7,8 ja see leidis aset India ja Euraasia laama kokkupuutepunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles