Ukraina piloot Savtšenko viidi üle Moskva haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savtšenko 17. aprillil Moskva kohtumajas.
Savtšenko 17. aprillil Moskva kohtumajas. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväelendur Nadežda Savtšenko, kes vahistati Venemaal süüdistatuna Vene ajakirjanike tapmisele kaasaaitamises, viidi täna üle Moskva 20. haiglasse, teatas vanglaameti esindaja.

Vanglaameti esindaja Kristina Beloussova sõnul jäetakse Savtšenko haiglasse jälgimisele ja ravile.

Lenduri seisund on rahuldav möödunud nädalal teatas ta küll taas näljastreigi alustamisest, ent on alates esmaspäevast jälle sööma, lisas Beloussova.

Savtšenko on näljastreiki pidanud ka varem. Mullu detsembris alustatud näljastreigi lõpetas ta alles märtsi alguses tervisliku seisundi halvenemise tõttu.

Savtšnko kaks nädalat tagasi Moskva kohtumajas.                                                         Foto: Scanpix 
Savtšnko kaks nädalat tagasi Moskva kohtumajas.                                                         Foto: Scanpix Foto: Vyacheslav Prokofyev/Vyacheslav Prokofyev/TASS

Ida-Ukraina venemeelsed separatistid võtsid ta kinni eelmise aasta suvel ja toimetasid Venemaale, kus talle esitati süüdistus. Venemaa väitel tuli naine ise illegaalselt riiki ja aitas kaasa kahe Vene riikliku tele- ja raadiokompanii ajakirjaniku tapmisele Ida-Ukrainas toimuvas sõjas. 

Savtšenko kinnitusel on see väljamõeldud süüdistus, mis esitati talle pärast seda, kui ta langes vangi Ukraina nn separatistide kätte ning viidi väevõimuga Venemaale.

Ukraina üldsus peab Savtšenkot Venemaaga Donbassi pärast peetava sõja pantvangiks. Paljude ukrainlaste jaoks on möödunud aasta sügisel Ukraina parlamenti valitud Savtšenkost saanud juba enam kui aasta kestnud vastasseisu sümbol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles