Vene veterinaaramet hakkab 18. maist Eesti kalatööstusi kontrollima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrveküla kalatööstuse sellisesse Spetsiaalsesse kambrisse mahub korraga 
kuivama ligi 600 kilo soolasärge, millest saab kuivatuskambris vobla 
paari nädalaga.
Kõrveküla kalatööstuse sellisesse Spetsiaalsesse kambrisse mahub korraga kuivama ligi 600 kilo soolasärge, millest saab kuivatuskambris vobla paari nädalaga. Foto: Sille Annuk

Alates 18. maist alustab Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor kontrolle Eesti ja Läti kalandustööstustest, teatas amet.

Eesti ja Läti kalatööstuste kontrollimist põhjendab Rosselhoznadzor sellega, et viimasel ajal on leitud teatud tööstuste toodangu hulgast suurenenud hulgal inimestel ohtlike tooteid.

Mitte mingisugust lisainformatsiooni, mida ja millal täpsemalt kontrollida plaanitakse hetkel ei ole, ütles Eesti veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel BNS-ile.

Kalatööstuste kontrollimine on selles osas mõistuspärane, et teiste toiduainete eksport Venemaale on seoses embargoga piiratud ja ainult teatud kalatooteid – konserve ja preserve on lubatud müüa, lisas Pärtel.

Kontrollid viiakse läbi Venemaa ja Euroopa Liidu vahel 2004. aastal sõlmitud memorandumi alusel, mis võimaldab osapooltel üksteise ettevõtetes kontrolle läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles