Soome president rahuldas Stubbi valitsuse lahkumisavalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö.
Soome president Sauli Niinistö. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Soome peaminister Alexander Stubb esitas teisipäeval parlamendi uue koosseisu avaistungil valitsuse lahkumisavalduse, teatas presidendi kantselei.

President Sauli Niinistö rahuldas Stubbi lahkumisavalduse ning paljus tal jätkata peaministri kohusetäitjana uue peaministri ametisseastumiseni, seisis riigipea kantselei avalduses.

Seejärel tegi Niinistö ametlikult 19. aprilli parlamendivalimised võitnud Keskerakonna esimehele Juha Sipiläle ettepaneku moodustada valitsus.

Sipilä ütles teisipäeval ajakirjanikele, et loodab Keskerakonna koalitsioonipartnerid teatavaks teha järgmisel nädalal ning saada valitsuse koosseisu ja programmi paika umbes kuu aja pärast.

Seni on Keskerakonna juht pidanud teiste parteijuhtidega mitteametlikke läbirääkimisi.

Teisipäeval esitas Sipilä parlamendifraktsioonidele 15 küsimust, mille vastuste põhjal langetab ta otsuste selle kohta, missugused parteid võimukõnelustele kaasata.

Soome parlamendivalimistel saavutas Keskerakond 200-liikmelises eduskundas 49, Põlissoomlased 38, Koonderakond 37, Sotsiaaldemokraatlik Partei 34 kohta.

Rohelised said 15, Vasakliit 12, Rootsi Rahvapartei üheksa ja kristlikud demokraadid viis kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles