Baltimore'i politsei lasi protestijate vastu käiku pipragaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuskaartlased Baltimore'i tänavatel.
Rahvuskaartlased Baltimore'i tänavatel. Foto: SCANPIX

USA Baltimore'i linna politsei lasi eile õhtul liikumiskeeldu eiranud sadade protestijate vastu käiku suitsupommid ja pipragaasi, teatasid politsei ja Ühendriikide meedia.

«Korravalvurid kasutavad pipragaasikuule agressiivse rahvahulga vastu North Ave/Pennsylvania Ave piirkonnas,» säutsus politsei suhtlusvõrgustikus Twitter.

Uudistekanal CNN ja teised telekanalid edastasid, et politseinikud kasutasid suitsupomme, et jõustada kohaliku aja järgi kell 10 õhtul (Eesti aeg kell 4 ööl vastu kolmapäeva) kehtima hakkama pidanud liikumiskeeldu.

Baltimore'is puhkesid esmaspäeval 25-aastase afroameeriklase Freddy Gray matuste järel vihased politseivägivalla vastased protestid, mille käigus lõhuti autosid, rüüstati poode ja loobiti korrakaitsjaid kivide ja pudelitega. Viga sai vähemalt 15 politseinikku ning vahistati 200 meeleavaldajat.

Tänaval kinni peetud mustanahaline Gray suri politseiautos saadud selgroovigastuse tagajärjel. Seni pole selge, mille pärast mees üldse vahistati ja mis autos juhtus, ent kuus politseinikku on juhtunuga seoses ajutiselt ametist kõrvaldatud. Algatatud on juurdlus.

Vastuseks vägivallale otsustas Marylandi osariigi kuberner saata Baltimore'i rahvuskaardi. Linnas patrullib praegu ligi 2000 rahvuskaardi sõdurit ning üle 1000 õiguskaitseametniku täidab teenistusülesandeid.

Eile jätkusid protestimarsid ja sporaadilised kokkupõrked, ent esialgu ei ole märke läinudöise märuli võimalikust kordumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles