Kreeka parlament toetas rahvusringhäälingu taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonüümne seinamaalingu autor avaldab armastust Kreeka rahandusministrile.
Anonüümne seinamaalingu autor avaldab armastust Kreeka rahandusministrile. Foto: SCANPIX

Kreeka parlament toetas eile valitsuse otsust taaskäivitada rahvusringhääling ERT, mis suleti kahe aasta eest eelmise valitsuse säästumeetmete raames.

ERT taastamist toetasid parlamendis võimuliitu kuuluvad vasakradikaalne Syriza ja parempoolne Sõltumatud Kreeklased. Endine peaministripartei, konservatiivne Uus Demokraatia hääletas selle vastu.

Rahvusringhäälingu taastamine oli üks Syriza valimislubadusi 25. jaanuari ennetähtaegsete valimiste eel.

Eelmine, Uue Demokraatia juhitud valitsus sulges telekanali 2013. aasta juulis, vallandades ligi 2600 inimest, et täita Kreeka rahvusvaheliste laenuandjate seatud riigiametnike arvu vähendamise kvooti.

Rahvusringhäälingu sulgemine 60 tegevusaasta järel šokeeris isegi kasinusest karastatud kreeklasi, tõi kaasa arvukalt demonstratsioone ning pälvis rahvusvahelise hukkamõistu.

Kahe viimase aasta jooksul on tegutsenud rahvusringhäälingu kokkutõmmatud versioon nime all Nerit. Parlamendi otsusega muudetakse selle nimi taas ERT-ks ning võetakse palgale tagasi 1550 endist rahvusringhäälingu töötajat, kui nad seda soovivad.

Meediateadete kohaselt hakkab rahvusringhäälingus tööle ligi 2300 inimest.

Seadus näeb ette, et rahvusringhäälingu kulud on 60 miljonit eurot aastas ning see kaetakse kasutusmaksust, mis on kolm eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles