Venemaa lubab Donbassile uut nn humanitaarabisaadetist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene humanitaarkonvoi
Vene humanitaarkonvoi Foto: SCANPIX

Venemaa teatas täna, et saadab Donbassi 14. mail järjekordse humanitaarabisaadetise, mis koosneb peamiselt toiduainetest, ravimitest ja esmatarbekaupadest.

Uudisteagentuuri Interfax teatel on tegu järjekorras 25. omataoline saadetisega. Ministeeriumi teatel saadetakse mais Donbassi humanitaarabi kokku neljal korral.

Esimene taoline nn humanitaarabi saadetis jõudis Donbassi mullu 22. augustil, eirates igasuguseid Ukraina ja Rahvusvahelise Punase Ristiga tehtud kokkuleppeid. Varsti pärast seda avasid nn separatistid rinde Aasovi mere ääres.

Kiiev on nimetanud nendega kooskõlastamata saadetiste läkitamist Donbassi agressiooniaktiks ning juhtinud tähelepanu sellele, et iga kord pärast järjekordse saadetise kohalejõudmist on mässulised intensiivistunud rünnakuid valitsusvägede vastu.

Ukraina võimude teatel kasutatakse humanitaarabi vaid kattevarjuna ning tegelikkuses toimetatakse sel moel nn separatistidele relvastust ja laskemoona ning viiakse Venemaale tagasi Ukrainas võidelnud venelaste surnukehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles