Poola välisminister Ööhuntide reisist: see on provokatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööhuntide liider Aleksander Zaldostanov Brestis.
Ööhuntide liider Aleksander Zaldostanov Brestis. Foto: SCANPIX

Äärmusrahvusliku Vene mootorratturite klubi Ööhundid Berliini-reis on poliitiline provokatsioon, ütles Poola välisminister Grzegorz Schetyna.

30 klubi liiget alustasid nädalavahetusel sõitu Berliini, et tähistada seal 9. mail Nõukogude Liidu võitu Teises maailmasõjas. Poola võimud ei lubanud neid aga riiki, mis sundis mootorrattureid marsruuti muutma.

Välisminister Schetyna sõnul peaksid Poola ja Venemaa vältima kõike, mis võiks kahe riigi suhteid halvendada. «Vene-Poola kahepoolsetes suhetes peaksime keskenduma sellele, mis on meie vahel ühist ning meie ühistele saavutustele, nagu näiteks piiriliiklus või Vene-Poola suhted kohaliku omavalitsuse tasandil jne,» märkis Schetyna.

Venemaa on Poola võimude otsuse hukka mõistnud ning Vene välisministeeriumi teatel keeldus Varssavi poliitilistel põhjustel. Poola võimud on taolisi väiteid eitanud.

Ööhuntide algne eesmärk oli sõita 6000 kilomeetrit Punaarmee jälgedes, läbides Valgevene, Poola, Tšehhi Vabariigi, Slovakkia ja Austria ning jõuda Berliini, et tähistada seeläbi 70. aasta möödumist sündmusest, mida Venemaa peab võiduks Suures Isamaasõjas. Üritus kannab nime «Võidu teed».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles