ÜRO palub Nepali maavärinaohvritele 415 miljonit dollarit abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ÜRO esitas kolmapäeval palve toetada Nepali maavärinaohvreid 415 miljoni dollariga, mida on vaja katastroofipiirkonda jäänud inimeste abistamiseks. Organisatsiooni sõnul on hädasti vaja peavarju, toitu, vett ja arstiabi.

Nepali laupäeval tabanud ülivõimsa maavärina ohvrite arv on tõusnud üle 5000. Maa-alused tõuked magnituudiga 7,8 tekitasid vigastusi rohkem kui 10 000 inimesele. Toiduabi vajavad miljonid.

«Määrava tähtsusega on sekkumise aeg,» rõhutas ÜRO Nepali-koordinaator Jamie McGoldrick. Ta lisas, et inimeste senine reaktsioon abipalvetele annab julgust, aga abi vajab suurendamist ja tuleb kindlustada selle jõudmine kõigi vajajateni.

ÜRO tunnistas, et niisuguse mastaabiga kriis mägises riigis esitab maailmaorganisatsioonile «tõsise logistilise väljakutse».

Paljud maavärinas kannatada saanud külas asuvad Himaalaja mägedes raskesti ligipääsetavas piirkonnas, kuhu päästjad ei ole suutnud jõuda.

Kokku on  varisenud 70 000 maja ja kannatada saanud veel 530 000. Purustused hõlmavad 39 Nepali piirkonda 75-st.

ÜRO sõnul kindlustavad tema partnerid hädapärase peavarjuga 500 000 lageda taeva alla jäänud inimest ning aitavad 4,2 miljonit esmaabi, vee ja sanitaarvahenditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles