Suri Michelini firma endine juht François Michelin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Michelin ja Michelini Mees
François Michelin ja Michelini Mees Foto: SCANPIX

Suri ligi poolsada aastat kuulsat Michelini rehvikontserni juhtinud François Michelin.

88-aastaselt lahkunud mehest sai Michelini juht 1955. aastal ning tegi oma vanaisa  Edouard Michelin asutatud väikesest perefirmast maailmakuulsa, edastab AFP.

Michelinist sai tugev võistleja sellistele firmadele nagu Bridgestone ja Goodyear.

François Michelin oli firma eesotsas kuni 1999. aastani, mil ta andis juhtimise üle oma pojale Edouard Michelinile, kes kaotas 2006. aastal paadiõnnetuses elu.

«François Michelin oli Prantsuse tööstuse parimate väärtuste kandja ja esindaja, olles innovaatiline visionäär,» sõnas Prantsuse peaminister Manuel Valls Twitteris järelhüüdes.

François Michelin sündis 15. juunil 1926. aastal  Kesk-Prantsusmaal Clermont-Ferrandis. Sealt sai 19. sajandil, autodeajastu käivitudes alguse ka nüüdne kuulus Michelini firma.

Ta alustas firmas ametlikult töötamist 1951. aastal, olles esmalt lihtne mehhaanik. Pere eesmärgiks oli talle õpetada kõike autodega seonduvat ilma meedia liigse tähelepanuta ning koolitada teda tulevaseks firmajuhiks.

Michelini kuulsat maskotti Michelini Meest tuntakse kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles