Venemaa sekspoe töötajaid ähvardab sõjaordeni kasutamise pärast vangilaager

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu suure isamaasõja orden
Nõukogude Liidu suure isamaasõja orden Foto: Wikipedia.org

Venemaa sekspoodide keti turunduskampaania ähvardab selle loojatele ja juhtidele tuua vangilaagrisse saatmise, kui seksimänguasjade hinnasildile trükitud pilti peetakse suure isamaasõja ordeni labastamiseks.

Peakontoriga Jekaterinburgis asuv Kasanova-69 pani mitmete sekslelude, kaasa arvatud vibraatorite ja libestipakendite hinnasildile pildi medalist, mis Nõukogude Liidus anti sõjakangelastele, edastab mtv.fi.

Punast värvi medalil on Nõukogude Liidu sümbolid sirp ja vasar ning tekst «Suur isamaasõda».

Võimud jõudsid sekspoe tegevuse jälile pärast meediakajastust.

Partei Õiglane Venemaa rahvasaadik Oleg Mihejev palus prokuratuuril uurida, kas sekspoekett on rikkunud Venemaa seadus, mille kohaselt sõjasümbolite labastamine ja väärkasutamine on keelatud.

Maksimaalselt saab selle seaduse rikkumise eest saata üheks aastaks vangilaagrisse.

«Loodan, et prokurörid teevad kindlaks, kes ja miks on selle ebaseadusliku tegevuse taga, rikkudes nii seadust kui ka moraalireegleid,» teatas rahvasaadik.

Kasanova-69 müügijuhi Ilja Ostanini sõnul reklaamisid nad sõjakangelaste medali abil võidupüha eripakkumisi.

Müügijuht selgitas, et nad tahtsid omal viisil tähistada 70 aasta tagust võitu natsi-Saksamaa üle ning nõukogude Punaarmee tähtsat rolli selles.

9. mail toimub Moskvas suur võidupüha paraad. Lääne meedia teatel ollakse Venemaal enne seda aastapäeva tundlikud kõige suhtes, mis võiks Punaarmeed ja Nõukogude Liidu võitu halvas valguses näidata.

Näiteks said noored venelannad 10 – 15 päevase vanglakaristuse selle tõttu, et tegid video, milles neid on näha tantsimas seksikat tantsu Novorossiiski sõjamonumendi juures.

Moskva lähedale aga pandi kogemata aastapäeva eel üles plakatid, millel on Punaarmee sõdurite asemel kogemata natsi-Saksamaa lendurid. Nüüdseks maha võetud plakatitel on tekst:«Nad võitlesid isamaa eest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles