Vene kaitseministeerium: sidemed NATOga on seiskunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asekaitseminister Anatoli Antonov.
Venemaa asekaitseminister Anatoli Antonov. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväelaste ja NATO kontaktid on seiskunud, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov täna ilmunud leheusutluses.

«Midagi ei ole enam alles jäänud,» ütles Antonov ajalehele Komsomolskaja Pravda.

«Väidetav vajadus kärpida meie missiooni alliansi peakorteris on järjekordne ebasõbralik samm,» märkis ta.

«Ja me peame seda tegema. Nad on lõpetanud viisade andmise ja ei võta meie esindajaid oma peakorterisse vastu. Meil ei ole mitte mingeid ühiseid ettevõtmisi. Säilinud on üksnes kontaktid alaliste esindajate tasemel.»

Antonov meenutas, et «ameeriklastega oli palju häid projekte».

«Näiteks oli koostöö Afganistanis. Meil oli rida ühiseid probleeme, mis meid peaksid ühendama ja soodustama lähenemist, suhtlust ja koostööd.»

«Esmajoones oli selleks võitlus terrorismiga. Kõige kohutavam, mis võib juhtuda, on see, et massihävitusrelvad satuvad terroristide kätte.»

Põhja-Atlandi Nõukogu külmutas 2014. aasta aprillis ühepoolselt koostöö Venemaaga, ütles Antonov.

«Kontaktide puudumine kriisiolukorras ei aita tõesti kaasa suhete normaliseerimisele, eriti et mõned alliansi riigid on kasutanud Ukraina sündmusi Vene-vastase hüsteeria õhutamiseks.»

«Lääne plaanid Venemaa sõjalis-poliitiliselt isoleerida ei toimi. Euroopa vektor on küll tähtis, aga me oleme alati soovinud arendada suhteid kõigi piirkondade sõjaväeesindajatega. Meil on kahepoolsed sõjalise koostöö lepped 78 riigiga,» ütles Vene asekaitseminister.

Antonov nimetas Venemaa kindlate sõjaliste liitlastena Kollektiivjulgeoleku Lepingu Organisatsiooni liikmeid Armeeniat, Valgevenet, Kasahstani, Kõrgõzstani ja Tadžikistani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles