Ponomarjovi suhtes algatati kriminaaljuurdlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma saadik Ilja Ponomarjov Tallinnas Lennart Meri konverentsil.
Vene riigiduuma saadik Ilja Ponomarjov Tallinnas Lennart Meri konverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Vene riigiduuma opositsioonisaadiku Ilja Ponomarjovi suhtes alustati kriminaaljuurdlus, ütles olukorraga kursis olev allikas täna Interfaxile.

«Juurdlusorganid algatasid riigiduuma otsusest lähtudes rahvaesindaja Ilja Ponomarjovi suhtes kriminaalasja «kaassüüdlasena vara omastamise» koosseisu alusel,» ütles allikas.

Riigiduuma võttis 7. aprillil Ponomarjovilt saadikupuutumatuse, et prokuratuur saaks kriminaaljuurdluse algatada. Opositsioonipoliitik ise viibib allika andmeil praegu USAs.

Juurdluskomitee esindaja Vladimir Markin ütles varem Interfaxile, et kui riigiduuma Ponomarjovilt saadikupuutumatuse ära võtab, algatatakse tema suhtes kriminaalasi Skolkovo fondilt 22 miljoni rubla riisumise süüdistuse alusel.

Ponomarjovi enda sõnul on ta täiesti süütu ning talle esitatavad süüdistused «poliitiliselt motiveeritud».

Poliitik lisas, et viibib USAs ja ei saa Venemaale naasta, sest tal on keelatud kodumaale tagasi tulla, kuni ta ei ole tasunud 2,7 miljonit rubla, mille kohus temalt tsiviilasjas Skolkovo fondi kasuks välja mõistis. Ta on lubanud raha ära maksta kahe kuu jooksul.

Ponomarjov on ametlikult endiselt riigiduuma Õiglase Venemaa saadikurühma liige, kuid parlamendis ta tööd teha ei või. Parteist heideti ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles