Video: Põhja-Korea diplomaat süüdistab Ameerikat inimõiguste rikkumises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diplomaadid.
Põhja-Korea diplomaadid. Foto: AP/Scanpix

ÜRO peakorteris New Yorgis korraldatud arutelu inimõiguste olukorra üle Põhja-Koreas võttis terava pöörde, kui diktaatorriigi saadikud üritasid jõuga sõna saada ja tormasid seejärel saalist välja.

Põhja-Korea esindaja Ri Song Chol proovis esineda sõnavõtuga pärast seda, kui oma tunnistuse oli andnud kodutu ja alatoidetud teismelisena aastaid tagasi lõunasse põgenenud Joseph Kim. Ameerika saadik Samantha Power käskis lülitada välja Ri mikrofoni. Põhja-korealane ja tema kaks kolleegi lahkusid seepeale ruumist; väites, et nende kui ÜRO liikmesriigi õigusi on rikutud.

Muuhulgas süüdistas Ri Ameerika Ühendriike «süütute mustanahaliste mõrvamises» ja tõi hiljuti politseivägivallas hukkunud ohvreid kui näiteid sellest, et «Ameerika on tõeline inimõiguste rikkuja».

Saalist väljuvaid saadikuid jäid saatma lõunasse pääsenud põgenike aplaus ning hüüded ja solvangud nagu «Põhja-Korea vabaks!» ja «Maha Kim Jong Un!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles