ISISe uus seadus: mehed peavad kandma habet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terrorirühmitise ISIS ehk Islamiriik kontrolli all olevas Iraagi linnas Mosulis kehtestati äsja reegel: kõik mehed peavad kasvatama endale habeme.

Käsk põhineb grupi tõlgendustel islamiseadustest, mille järgi on näokarvade eemaldamine rangelt keelatud. Allikate kinnitusel jagab ISIS Mosulis ka vastavaid lendlehti ja hoiatab kõvade karistuste eest.

Sarnast reeglit on kehtestatud varemgi, näiteks Somaalia ja Afganistani islamistide poolt. Oma osalus seaduse täitmises on naistel – näiteks valmistab rühm Tšetšeeni naisi oma Põhja-Kaukasuses võitlevatele meestele habemehoolduseks mõeldud šampooni nimega «Iha Jannahi järele» (Jannah – islamiusu variant paradiisist).

Info lekkis maailma ette Facebooki-lehelt nimega «Mosuli silm», mida peab oma varjunime alt keegi linnas elav ajaloolane, kes on Mosulis toimuvat dokumenteerinud pea aasta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles