Soomlased müüsid osaluse Vene meedias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demjan Kudravtsev.
Demjan Kudravtsev. Foto: ITAR-TASS

Soome meediakompanii Sanoma andis neljapäeval teada, et müüb oma ühe kolmandikuni ulatuva osaluse Venemaa mõjukaimas ärilehes Vedomosti. Samuti loobuvad soomlased riigi ainsast ingliskeelsest päevalehest The Moscow Times.

Vaatlejate hinnangul on tehingud otsene tagajärg Venemaal mullu vastu võetud seadusele, mille järgi ei tohi välismaiste firmade osalus kohalikes ettevõtetes küündida üle 20%. Seadusandjate sõnul oli otsus vajalik riigi rahvusliku turvalisuse tagamiseks.

Regulaarselt valitsuskriitilisi lugusid ja uurimusi avaldav Vedomosti on olnud tükk aega ametivõimudele pinnuks silmas. Sarnaselt soomlastega peavad oma 33%-se osaluse venelastele loovutama ka kaks teist välismaa ettevõtet: Financial Times`i omav Pearson ja Dow Jones`i omanik News Corp. Samuti lõppes tehinguga The Moscow Times`i 23 aastat kestnud välismaine kuuluvus. 

Ostjaks on meediaärimees ja oligarh Boriss Berezovski kunagine partner Demjan Kudravtsev, keda peetakse Vene ajakirjanduses suhteliselt neutraalseks figuuriks. «Ei olnud mingeid keelatud teemasid, ei olnud mingit tsensuuri,» kirjeldab uue omanikuga varem koostööd teinud ajakirjanik Oleg Kašin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles