Moskva nõuab Berliinilt selgust riiki mitte lubatud tsiklimeeste osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Venemaa nõuab Saksamaalt selgitust otsuse kohta mitte lubada riiki kolme vene mootorrattaklubi liiget.

«Sellega seoses saatis Vene saatkond Saksamaal Saksa välisministeeriumile noodi, milles mõistetakse karmilt hukka Saksamaa samm ning nõutakse ametlikku selgitust,» ütles Vene välisministeeriumi pressiteenistus reedel ministeeriumi veebiküljele pandud postituses.

«Kolmele Vene Föderatsiooni kodanikule, regioonidevahelise ühiskondliku organisatsiooni Venemaa Mootorratturid liikmele ei antud 30. aprillil Berliini Schönefeldi lennujaamas luba riiki siseneda, kuigi neil olid kehtivad viisad,» märgiti ministeeriumi postituses.

«Pärast pikka isikute ja viisade tuvastamise ja tõestamise protseduuri öeldi Vene kodanikele, et nad ei saa Saksa piiri ületada, kuna nad kätkevad ohtu avalikule julgeolekule, ning neile anti korraldus minna järgmisele Moskva lennule,» lisas ministeerium.

Vene välisministeerium nimetas Saksa võimude otsust «alusetuks, diskrimineerivaks, poliitiliselt motiveerituks ning suunatuks motoürituse «Võidu teed» häirimisele ja diskrediteerimisele».

Moskva esitas samalaadse nõudmise varem Poolale, mis ei lubanud riiki rühma Vene mootorrattaklubi Ööhundid liikmeid, kes kavatsesid sõita 9. maiks Berliini, et sellega tähistada natsi-Saksamaa üle saavutatud võidu 70. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles