Leedu peaminister: töötajate riigis hoidmiseks tuleb suurt vaeva näha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Välismaale tööle suunduvate Leedu kodanike kodumaal hoidmiseks tuleb veel palju vaeva näha, ütles peaminister Algirdas Butkevičius reedel.

Rahvusvahelise töörahva püha puhul tehtud avalduses sõnas Butkevičius, et kasvavad tulud, investeeringud ning avanevad turud ei tohiks varjutada ühiskondlikku lepet, vaigistada õiglust ega trampida ausate tööliste huvidel.

«Meil on vaja palju ära teha, et luua oma riigis töökohad kõigile, kes seda soovivad, ning vähendada meie kodanike lahkumist. Lahkuvate inimeste hulk väheneb veelgi, kui meie riigis makstakse ausat palka ning luuakse head töötingimused ning kui seadusi ja töötajate õigusi austatakse,» ütles valitsusjuht.

1. mai on Leedus riigipüha ja vaba päev. Endine president Valdas Adamkus üritas 2001. aastal sotsiaaldemokraatide algatust püha tähistama hakata vetostada, väites, et 1. mai pidustused on osa Nõukogude Liidu pärandist ega ühenda riiki, kuid tema veto hääletati parlamendis maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles