Miliband väisas valimiskampaania raames Šotimaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti tööpartei liider Ed Miliband.
Briti tööpartei liider Ed Miliband. Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS

Briti opositsiooniliider Ed Miliband väisas reedel Šotimaad, et püüda peatada leiboristide seniste toetajate suundumist Šoti rahvuslaste leeri enne järgmisel nädalal peetavaid üldvalimisi.

Miliband välistas neljapäeval võimaliku valimisjärgse kokkuleppe iseseisvusmeelse Šoti Rahvusparteiga (SNP), öeldes, et ta eelistab pigem mitte valitseda, kui minna nendega kompromissile.

SNP liider Nicola Sturgeon ütles reedel, et Milibandi keeldumine võimalikust koostööst tema erakonnaga nurjab võimaluse jätta peaminister David Cameroni konservatiivid võimust ilma.

Miliband rõhutas oma kõnes, et põhimõttelistel põhjustel ei saa ta kunagi moodustada meeskonda parteiga, mis tahab Suurbritanniast eraldumist.

Arvamusuuringud näitavad, et leiboristid ja konservatiivid ei kogu järgmisel neljapäeval peetavatel üldvaliistel piisavalt hääli üksi valitsemiseks ning neil tuleb teha koostööd väiksema partei või parteidega.

SNP pakkus toetust leiboristide vasaktsentristlikule vähemusvalitsusele, et konservatiivid kõrvale tõrjuda.

Kuigi Miliband välistas ametliku leppe, ei ole ta välistanud koostööd SNP-ga mitteametlikul alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles