Türgi linnapea Ameerika naispoliitikust: ta on rumal blondiin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Harf.
Marie Harf. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi pealinna Ankara linnapea Melih Gökçek põhjustas skandaali, kui nimetas USA välisministeeriumi kõneisikut Marie Harfi oma Twitteri kontol «rumalaks blondiiniks».

Kohatu sõnakasutus sündis reaktsioonina ameeriklaste kriitikale Türgi võimude töövõtetele Istanbulis nädalapäevad tagasi Taksimi väljakul toimunud meeleavalduste vastu. «Te ütlesite, et Türgi politsei kasutab ebaproportsionaalselt palju jõudu, aga kus te nüüd olete, rumal blondiin?» seisis linnapea nüüdseks kustutatud postituses. Gökçek vihjas ühtlasi Ameerikas Baltimore`i linnas toimunud rassirahutustele kui asjaolule, et riik peaks rohkem tegelema omaenda sisemuredega.

Linnapea reljeefne väljendus tekitas juba Ameerika-poolse vastureaktsiooni. «Me oleme kõik blondid,» kirjutas USA suursaadik Türgis John Bass, vihjega Pariisi terrorirünnaku järgsele hüüdlausele «Ma olen Charlie». Saadik postitas endast ka pildi, kus tema juuksed olid digitaalselt heledaks värvitud.       

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles