Eurokomisjoni volinik kritiseeris Leedu presidenti Venemaaga hirmutamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vytenis Povilas Andriukaitis.
Vytenis Povilas Andriukaitis. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjoni leedulasest tervishoiuvolinik Vytenis Povilas Andriukaitis sõnas reedel, et Venemaa «terroristlikuks riigiks» nimetamine president Dalia Grybauskaitė poolt võib viia «psühhoosini» Leedu võimaliku okupeerimise suhtes.

«See on väga halb, et keegi põhjustab psühhoosi, rääkides meist kui eesliiniriigist ning mingist teisest, mingist «terroristlikust» riigist, kes soovib meid okupeerida. See külvab ainult hirmu. Ei, Leedu on iseseisev riik,» ütles Andriukaitis valitsevate sotsiaaldemokraatide parteikongressil.

Euroopa Komisjoni volinik kaitses ka sotsiaaldemokraadist peaministrit Algirdas Butkevičiust, väites, et Euroopa Ülemkogust peaks osa võtma pigem peaminister kui president. «Oleme sellest õigusest ilma juba kuus aastat.» 

Ta nimetas «uskumatuks» presidendi ideed püstitada monument Leedut suurema osa kahe maailmasõja vahelisest ajast valitsenud president Antanas Smetonale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles