Norra ohvitser: Balti õhuturbe juhtimisest ei ole midagi erilist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA F-16 Fighting Falcon hävitajad
USA F-16 Fighting Falcon hävitajad Foto: SCANPIX

Norra õhukaitsekolonel Bård Solheimi sõnul ei ole Balti õhuturbemissiooni juhtimises midagi erilist, olgugi et see toob kaasa veidi pingeid suhetes Venemaaga, kirjutab Norra rahvusringhäälingu portaal NRK.

Solheimi sõnul ei erine Balti õhuturbemissioon sellest tööst, mida tuleb tavapäraselt teha polaarjoone lähedal Bodøs. «Meie ülesanne jääb samaks, mis regioonis üldiselt,» ütles Solheim NRK-le. «Leedul endal ei ole võimalik samasugust erakorralist missiooni teostada. See on funktsioon, mis on roteerunud erinevate NATO riikide vahel aastaid. Me teeme sama tööd, mida tavaliselt Bodøs, kuid sedapuhku lihtsalt Leedust.»

Norra vahetas reedel Šiauliais välja juhtrollis olnud Itaalia väekontingendi ja valvab järgnevad neli kuud Balti õhuruumi nelja F-16 Fighting Falcon hävituslennukiga. Norra osaleb missioonil kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles