Ivanov: Moskva on mures neonatsistlike meeleolude tõusu pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaale valmistab muret asjaolu, et Ukraina ja Balti riikide võimud ei astu samme riikides pead tõstvate neonatsistlike meeleolude vastu, ütles Kremli personaliülem Sergei Ivanov.

«See on kahtlemata oht, ilmne oht,» ütles Vene presidendiadministratsiooni juht usutluses riiklikule telekanalile RT, rääkides suurenevatest neonatsistlikest meeleoludest maailmas.

Mõnedes riikides on see oht ilmselt suurem kui teistes, sõnas ta. «Balti riikides ja Ukrainas korraldavad natsid avalikult fašistlike sümbolitega tõrvikurongkäike. Meile valmistab suurt muret kohalike võimude tegevusetus ja soovimatus isegi mitte üritada sellele lõppu teha,» lausus Ivanov.

Neonatsistlikud meeleolud on tõusuteel ka Euroopas, lisas ta. «Ütlen otsekoheselt - neonatsistlik liikumine eksisteerib ka Venemaal. See ei ole populaarne, ent see on olemas. Rakendame selle vastu karme meetmeid, nii õiguslikke kui ka moraalseid,» ütles Kremli personaliülem.

«On otsustava tähtsusega, et enamik venelasi saaks õigesti aru fašistliku ideoloogia, ebainimliku ideoloogia olemusest, sest siis muutub rahvas selle katku vastu immuunseks», sõnas Vene ekskaitseminister.

«Need meetmed on vajalikud tõelise ajaloo kaitsmiseks, kindlustamaks, et kõik teaksid, mis 70 aasta eest tegelikult juhtus,» lausus Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles