ÜRO humanitaarabijuhile valmistab muret Nepali tolli aeglane töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napali poiss
Napali poiss Foto: SCANPIX

ÜRO humanitaarabijuht Valerie Amos ütles laupäeval, et on «äärmiselt mures» Nepali tollivõimude tegevuse pärast, mis aeglustavad tema sõnul maavärinajärgse abi kohaletoimetamist.

Nepali tabas 25. aprillil maavärin, mille võimsuseks mõõdeti 7,8 magnituudi ja milles on viimastel andmetel hukkunud üle 6600 inimese.

Laekunud on arvukalt teateid välisabi pidamajäämisest pealinna Katmandu väiksele rahvusvahelisele lennujaamale ning isegi abi tagasisaatmisest piirilt Indiaga.

«Ma olin äärmiselt mures, saades teateid sellest, et tolliprotseduurid võtavad nii kaua aega. Mul õnnestus tõstatada see teema täna hommikul kohtumisel peaministriga,» ütles Amos telefonitsi AFP-le Nepali-visiidi järel.

Maailmaorganisatsiooni humanitaarabijuht tuletas enda sõnul peaminister Sushil Koiralale meelde, et Nepal allkirjastas 2007. aastal ÜRO-ga leppe, millega riik võttis endale kohustuse tagada katastroofi ajaks lihtsam ja kiirem tollitöö.

«Ta lubas selle tagada. Sestap loodan, et me näeme nüüdsest peale nende administratiivküsimuste juures edasiminekuid,» lausus Amos.

Nepali ainus lennujaam on olnud raskustes abi vastuvõtmisel, Amose sõnul on ligipääs lennujaamale paranemas ning ÜRO otsib võimalusi täiendava abi riikitoimetamiseks maad mööda Indiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles