Iiri peapiiskop: mis saab siis, kui rahvas ütleb samasooliste abielule jah?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Iirimaa katoliku kiriku peapiiskop Eamon Martin avaldas laupäeva öösel peetud debatis muret selle üle, kuidas peaks kirik reageerima, kui rahvas pooldab peagi toimuval referendumil samasooliste abiellumisõigust.

«Kas seda nägemust mitte jagavate inimeste ja rühmade vastu tulevad kohtuasjad? Kuidas selgitatakse lastele koolides abielu ja homoseksuaalsust? Kas need, kes usuvad siiralt – abielu on mehe ja naise vaheline asi – kas nad peavad elama oma usu ja südametunnistuse vastaselt?»

Piiskop rõhutas, et rahva jah-sõna tähendaks abielu tõelise mõtte lõppu. Kuigi Martin ei kutsunud otsesõnu üles vastu hääletama, peavad iiri katoliiklased tema sõnul nende teemade üle hoolikalt mõtisklema ja palvetama ning mitte kartma traditsioonilise abielu kaitseks välja astuda.

Referendum toimub 22. mail. Värskeimad arvamusküsitlused näitavad, et toetus samasooliste abielule iirlaste seas püsib 70% ringis, vastaseid on mõnevõrra rohkem eakamate hääletajate hulgas. Rahvahääletus on maailmas esimene omalaadne. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles