Itaalia nunnad: inimkaubitsejad ähvardavad naisi musta maagiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Itaalia nunnad ehitavad varjupaikade võrgustikku, mille eesmärgiks on aidata illegaalselt üle Vahemere tulnud ja prostitutsioonile sunnitud Aafrika naispõgenikke.

Varjupaigad pakuvad seksiorjusesse langenud naistele – peamiselt nigeerlannadele – tööd õmblejatena, samuti meditsiinilist ja psühholoogilist abi. Kõige raskem on nunnade sõnul murda vaimseid köidikuid: näiteks ähvardavad kaubitsejad naisi lisaks vägivallale veel musta maagia ja needustega. Põgenike jutu järgi on ligi kolmandik orjusesse sattunud naiste kontrollijatest ise naisterahvad, hüüdnimega «mammad». Kuna ohtlik reis üle Vahemere võib minna maksma ligi 50 000 eurot, peavad migrandid võla oma kehade abil tagasi teenima.

Itaalias on ligi 100 naispõgenike abistamiseks mõeldud keskust, mida peavad üleval 250 nunna. Naised võivad neist lahkuda mil iganes nad soovivad ja kui tunnevad, et on valmis. «Me toetame neid kõige raskemas faasis ja aitame uuesti jalule seada,» ütles Napoli lähedal varjupaika pidav õde Giaretta. «Näitame neile, et nad saavad teenida raha läbi loovuse, mitte oma kehadega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles