Pariis: Kesk-Aafrikas lapsi kuritarvitanud sõdurid andku end üles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian ärgitas Kesk-Aafrika Vabariigis lapsepilastamises süüdi olevaid Prantsuse sõdureid end võimudele välja andma.

«Kui mõni neist (sõduritest) pani taolisi tegusid toime, siis peavad nad viivitamatult end välja andma,» kinnitas Le Drian.

Prantsuse kaitseministeeriumi andmeil leidsid väidetavad rikkumised aset KAV-i pealinna Bangui lennujaama lähistel asuvas sisepõgenike keskuses 2013. aasta detsembrist 2014. aasta juunini.

Le Drian sõnul anti kõnealune raport viivitamatult üle kohtule, lisades, et sõjaväe korraldatud sisejuurdlus lõppes augustis.

«Loomulikult on see kättesaadav kohtutele, kelle ülesandeks on läbi viia õiguslik juurdlus,» lausus minister.

Vastates küsimusele, miks prokurörid polnud juurdlust lõpetanud üheksa kuud pärast Prantsusmaani jõudnud raportit, ütles Le Drian, et tegemist on «keerulise juurdlusega».

«Väidetavate sündmuste aset leidmisest saati on enamus sõdureid sellelt operatsioonide alalt lahkunud, kuid see ei tohi tõkestada kohtutel oma töö kiiret läbiviimist,» ütles Le Drian.

ÜRO lekitatud raportit näinud JDD andmeil andsid sõdurite vastu tunnistusi kuus last, kes kirjeldasid väga detailselt kõnealuste sõdurite tätoveeringuid ja hüüdnimesid.

Möödunud nädalal teatas Prantsuse justiitsallikas, et uurimisega on seotud 14 sõdurit, kuid neist on suudetud tuvastada vaid mõned.

Vahejuhtumis süüdistatakse ka Tšaadi ja Ekvatoriaal-Guinea sõdureid, ütles raportit näinud ühenduse Aidsivaba Maailm esindaja Paula Donovan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles