Soome leht: toll kontrollib põhjalikumalt Eestist toodava alkoholi koguseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS

Soome parlamendi eraldatud lisasummad võimaldavad tollil senisest põhjalikumalt kontrollida teistest riikidest, peamiselt Eestist oma tarbeks toodava alkoholi koguseid, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat.

Toll on võtnud sel aastal reisijate poolt Eestist toodud alkoholilaste täiendavaks kontrollimiseks, kuna kahtlustatakse, et joogid ei ole mõeldud ainult isiklikuks tarbimiseks.

Aprilli keskpaigaks oli toll suunanud kaalumisele 129 laadungit ühtekokku 73 792 liitri alkoholiga.

Pärast kontrollimist võib toll määrata neile alkoholitoodetele maksu, kui on põhjust arvata, et tegemist ei ole ainult enda tarbeks ostetud kogustega.

Soomlased võivad tuua teisest Euroopa Liidu liikmesriigist enda tarbeks maksuvabalt nii palju alkoholi kui soovivad, eeldusel, et reisija transpordib alkoholilaadungit ise. Kui joogid on mõeldud edasimüümiseks või kellelegi, kes ei ole reisija ise või tema lähikondsed, on tegemist maksustatava impordiga.

Enamik sellistest alkoholikogustest on ostetud Eestist.

Võimalikule maksustamisele suunatud alkoholi kogus oli juba aprilli keskel sama suur, kui kogu eelmise aasta jooksul. Enne 2014. aastat suunati täiendavaks kontrollimiseks ja maksustamise kaalumisele ainult 10 000 - 20 000 liitrit alkoholi aastas.

Toll sai parlamendilt selleks aastaks 600 000 eurot lisaraha alokoholikontrolli tõhustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles