Saudi koalitsioon eitab teateid maavägede saatmisest Jeemenisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houthi-meelne demonstrant
Houthi-meelne demonstrant Foto: SCANPIX

Saudide juhitud koalitsioon eitas pühapäeval teateid maavägede kontingendi saatmisest Jeemenisse.

«Võin teile kinnitada, et täna (pühapäeval) ei maabunud Adenis mingeid (koalitsiooni)vägesid,» üles koalitsiooni pressiesindaja brigaadikindral Ahmed Assiri Saudi uudistekanalile Al-Ekhbariya.

Jeemeni valitsusallika ja komandöri varasemal teatel saabus Jeemeni sadamalinna Adenisse pühapäeval Saudi Araabia juhitava koalitsiooni «piiratud väekontingent». Allikate sõnul oli linna teel ka teine üksus.

Sellisel juhul olnuks tegemist esimese teadaoleva korraga, mil Jeemenisse sisenesid koalitsiooni maaväed.

Koalitsioon «ei saa kommenteerida mingeid tulevasi või käimasolevaid operatsioone» ja «kõik valikuvõimalused on avatud», ütles Assiri telekanalile Al-Jazeera.

«Koalitsiooni juhtkond ei hoia tagasi jõupingutusi vastupanu(võitlejate) toetamiseks ja kohapeal positiivsete tulemuste saavutamiseks,» lausus esindaja.

Assiril paluti kommenteerida pilte meestest, kes kannavad Adenis kiivreid ja keerulist sõjatehnikat.

«Üksikasjade avaldamine pole julgeolekuoperatsioonide ja nende läbiviijate huvides,» vastas ta.

Jeemenis puhkes märtsis relvakonflikt, milles on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed.

Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub 10 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles