Nepalis päästeti nädal rusude all olnud 101-aastane mees

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
101-aastame Funchu Tamang haiglas.
101-aastame Funchu Tamang haiglas. Foto: STR/AFP

Eile, täpselt nädal pärast Nepalis toimunud ülivõimsat maavärinat, päästeti pealinnas Katmandus rusude alt 101-aastane mees Funchu Tamang, kinnitas Nepali politsei pressiesindaja Kamal Singh Bam uudisteportaalile CNN.

Funchu Tamang/Scanpix
Funchu Tamang/Scanpix Foto: STR/AFP

Politsei kinnitusel on mees stabiilses seisundis, ent veel pole teada, kuidas tal õnnestus see nädal üle elada, kirjutab CNN.

«Ta toodi haiglasse helikopteriga,» ütles politseiametnik Arun Kumar Singh, vahendab ibtimes.co.uk. Singhi sõnul on mehel vigastatud vasaku jala hüppeliiges ja käsi. «Tema perekond viibib koos temaga,» märkis ta.

Samuti leiti elusana kolm naist Sindupalchowk'ist, mis on üks maavärinas enim kannatada saanud piirkondi.

Nepali siseministeeriumi pressiesindaja Laxmi Prasad Dhakali sõnul on see ime, kui keegi praegu veel elusana leitakse. «Ent me ei ole veel alla andnud ja jätkame otsinguid,» lisas ta.

Rahandusminister Ram Sharan Mahat ütles, et maavärina tõttu on täielikult või osaliselt hävinud ligi 300 000 majapidamist.

Nepali tabas 25. aprillil ülivõimas maavärin, milles on viimastel andmetel hukkunud üle 7000 ning vigastada saanud üle 14 000 inimese. Ohvrite arv võib aga tõusta, kuna päästetööd alles käivad.

Maavärina järel pole saadud ühendust umbes tuhande Euroopa Liidu kodanikuga, 12 kodaniku surm on kinnitatud.

Maailmaorganisatsiooni andmetel on peavarjuta jäänud üle poole miljoni inimese, üle nelja miljoni vajab aga kiiresti esmaabi. Maavärinaohvrite abistamiseks on ÜRO palunud neid toetada 415 miljoni dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles