Baltimore'i linnapea tühistas öise liikumiskeelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs Baltimore'is tühistati öine liikumiskeeld.
USAs Baltimore'is tühistati öine liikumiskeeld. Foto: SCANPIX

USA Baltimore'i linna meer tühistas pühapäeval öise liikumiskeelu, mis kehtestati pärast vägivaldsete rahutuste puhkemist seoses ühe mustanahalise mehe surmaga vahi all.

Linnapea Stephanie Rawlings-Blake ütles pühapäeva hommikul avalduses, et tema eesmärk oli mitte hoida liikumiskeeldu jõus kauem kui vaja.

«Liikumiskeeldu ei tohi jõus hoida päevagi kauem, kui vajalik. Ma usun, et me oleme täna selles punktis,» kirjutas linnapea oma Twitteri kontol.

Öine liikumiskeeld kehtestati teisipäeval. USA võimud saatsid vägivalla ärahoidmiseks linna korda tagama umbes 3000 rahvuskaartlast.

Kohe peale liikumiskeelu tühistamist korraldas kuberner Larry Hogan pressikonverentsi, kus ütles, et väed on alustanud juba linnast lahkumist.

«Rahvuskaardi veokid juba alustasid hommikul lahkumist. See võtab veidi aega ega juhtu koheselt. Läheb paar päeva kõigi väljaviimiseks,» ütles Hogan.

Freddie Gray suri vahi all viibides saadud raske selgroovigastuse tõttu. Prokuratuur esitas kuuele politseinikule süüdistused, muu hulgas teise astme mõrvas.

Kuberner Hogan tõi pressikonverentsil eraldi välja rahvarahutuste ainelised kahjud.

«Kaotasime ainuüksi esmaspäeva öösel umbes paarsada äri, millest suur osa kuulus vähemusele. Paljud neist polnud kindlustatud. Sadu miljoneid dollareid on kaotatud,» tõdes Hogan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles