Ühendriikides tapeti Muhamedi pilapiltide näitust rünnanud mehed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eile Garlandis.
Politsei eile Garlandis. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Texase osariigis tapeti eile kaks meest, kes üritasid rünnata prohvet Muhamedi pilapiltide näitust, teatas kohalik meedia.

Meediaväljaande Dallas Morning News andmetel avasid autoga saabunud mehed näitusehoone ees tule ja haavasid politseiametnikku. Politsei avas vastutule ja mõlemad ründajad said surma.

Politsei näitusehoone eesl. Fotod: Scanpix
Politsei näitusehoone eesl. Fotod: Scanpix Foto: MIKE STONE/REUTERS
Foto: SCANPIX
Foto: LM Otero/AP

Politsei pommirühm otsis läbi ründajate auto ja ümbruskonna, sest väidetavalt oli nähtud veel ühte käsigranaadiga meest. Näitusekülastajaid hoiti hoones varjul ja ettevaatuse mõttes evakueeriti ka mitu kõrvalhoonet.

Näitusekülastajad eile Garlandis.
Näitusekülastajad eile Garlandis. Foto: SCANPIX

Jalga haavata saanud korrakaitseametnik viidi haiglasse, tema vigastused pole eluohtlikud.

Dallase lähedal Garlandis korraldatud näitusel võisteldi parima prohvet Muhamedi pilapildi tiitlile. Peaauhinnaks oli 10 000 dollarit.

Üritusel osales ka Hollandi poliitik Geert Wilders, kes lahkus pärast oma kõnet ja enne tulistamist.

Geert Wilders enne tulistamisinstidenti näitusel.
Geert Wilders enne tulistamisinstidenti näitusel. Foto: HAND OUT/AFP

«Garlandi sõnavabaduse üritusel tulistati. Ma just lahkusin hoonest pärast kõnet,» kirjutas Wilders suhtlusvõrgustikus.

«Kaks kahtlusalust on surnud, ootame pommirühma võimalike lõhkeainetega seoses,» kirjutas Twitteris üks ürituse organiseerijatest poliitaktivist Pamela Geller.

Ürituse korraldas ühendus American Freedom Defense Initiativen ja selle peateemaks oli sõnavabadus. Näitust turvama oli palgatud vähemalt 40 inimest. Ürituse jaoks pandi ruumid kinni vaid nädal pärast Prantsusmaal aset leidnud terrorirünnakut Charlie Hebdo toimetusele, kus islamiäärmuslased tapsid 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles