Ponomarjov: Kreml ei luba parlamendivälist opositsiooni riigiduumasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Ponomarjov 2013. aastal riigiduumas. Praegu elab mees välismaal ja tema eest hääletab teine, kohapeal viibiv saadik.
Ilja Ponomarjov 2013. aastal riigiduumas. Praegu elab mees välismaal ja tema eest hääletab teine, kohapeal viibiv saadik. Foto: SCANPIX

Kreml ei luba Vene parlamendivälisel opositsioonil 2016. aasta valimistel riigiduumasse pääseda, ütles rahvasaadik Ilja Ponomarjov usutluses BNSile.

«Parempoolne opositsioon üritab valimisteks liitu moodustada, ent nende potentsiaal ei ole kuigi suur. Need parteid võivad üheskoos koguda ühe protsendi häältest,» lausus Ponomarjov Lennart Meri konverentsi kõrvalt BNSile.

Kui Kreml peaks tunnetama, et opositsioonil on võimalus ületada duumavalimiste künnis, ei luba nad sellel parlamenti pääseda, sõnas ainus 2014. aasta märtsis Krimmi annekteerimise vastu hääletanud Vene rahvaesindaja.

«Kahjuks on Venemaal väga vähe vasakliberaale. Oma jõude üritavad ühendada nn uued liberaalid. Asjaolu, et neil on õnnestunud moodustada koalitsioon, on iseenesest positiivne,» lausus ta.

Ekspeaminister Mihhail Kasjanovi juhitav Rahvavabaduse Partei (RPR-PARNAS) ja opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi Progressipartei teatasid aprillis valmisliidu moodustamisest.

Kasjanovi sõnul liitus nendega hiljem ka partei Demokraatlik Valik.

Ponomarjovi sõnul võib nende toetus tulevikus kasvada. «Rahvas võib nende poolt hääletada mitte nende vaadete toetamise tõttu, vaid soovist näha parlamendis alternatiivset jõudu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles