Briti vanaema ootab Indoneesias hukkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsay Sandiford Indoneesia kinnipidamisasutuses.
Lindsay Sandiford Indoneesia kinnipidamisasutuses. Foto: SCANPIX

Suurbritannia päritolu 58-aastane vanaema Lindsay Sandiford kirjutab Indoneesias perekonnale hüvastijätukirju ja valmistub hukkamiseks, vahendas eile ajaleht Mail.

Naise sõnul võidakse ta igal hetkel hukkamisele viia. Eelmisel nädalal viisid Indoneesia võimud täide seitsme välismaalase surmanuhtluse, kes olid süüdi mõistetud uimastikuritegudes.

«Ma võin nüüd juba iga hetk surra. Mind võidakse homme kongist minema viia. Alustasin hüvastijätukirjade kirjutamist oma perekonnale," kirjutas Sandiford ajalehele.

Inglismaa kirdeosas asuvast Redcarist pärit Sandiford lisas, et kavatseb mahalaskmisel laulda poplaulu «Magic Moments».

"Ma ei kanna silmasidet. Mitte sellepärast, et ma vapper oleksin, vaid ma ei taha end peita - ma tahan, et nad vaataksin mind, kui tulistavad,» rääkis naine.

Sandifordi sõnul kahetseb ta eelkõige seda, et ei näe kunagi oma praegu kaheaastast lapselast.

Sandiford mõisteti 2013. aastal Bali saarel surma narkosmugeldamise eest. Tolliametnikud leidsid aasta varem tema kohvrist valepõhja alla peidetuna kokaiinikoguse, mis tänavakaubanduses oleks hinnanguliselt maksnud 2,2 miljonit eurot.

Sandiford tunnistas oma süüd, kuid kinnitas, et teda sundisid seadust rikkuma uimastikurjategijad, kes ähvardasid tappa tema poja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles