Leedu lubas kaks Vene motomeest üle piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööhundid Jekaterinburgis.
Ööhundid Jekaterinburgis. Foto: SCANPIX

Leedu võimud lubasid üle piiri kaks Vene mootorratturit, kellel olid olemas kõik piiriületuseks vajalikud dokumendid ning kes ei osale niinimetatud motomarsil Berliini, teatas täna Leedu piirivalve.

"Vilniuses nähti kaht mootorratturit, kes sisenesid riiki Valgevenst. Neil olid olemas kõik vajalikud dokumendid ja nad täitsid kõiki nõudeid. Nad viibivad Leedus legaalselt," ütles piirivalveameti avalike suhete juht Giedrius Misutis BNS-ile.

Misutise sõnul võib Leedus viibida ka mootorrattureid, kes on saabunud riiki Läti kaudu.

Piirivalveameti kõneisik rõhutas, et Valgevenest Leedusse saabunud mootorratturid läbisid põhjaliku kontrolli ega ole kindlasti marsi osalised.

Viimase nädala jooksul ei ole Leedu lubanud riiki siseneda kaheteistkümnel Vene ja kahel Valgevene mootorratturil, kellest osal puudusid tehnilise ülevaatuse dokumendid ja osa ei osanud selgitada oma visiidi eesmärki Schengeni ruumi.

Vene Kremli-meelne motoklubi Ööhundid soovib sõita Valgevene, Poola, Tšehhi, Slovakkia ja Austria kaudu Berliini austama natsi-Saksamaa vastu võidelnud Punaarmee sõdureid. Berliini plaanitakse jõuda 8. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles