Nigeris on meningiit nõudnud juba üle 250 ohvri, vaktsiini nappus teeb murelikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeris on tuhanded inimesed haigestunud meningiiti.
Nigeris on tuhanded inimesed haigestunud meningiiti. Foto: SCANPIX

Nigeris on meningiidiepideemia nõudnud alates jaanuarist 252 ohvrit, teatas tervishoiuametnik, hoiatades, et riigil napib võitluseks haiguspuhanguga vaktsiini.

«3. mai seisuga on meningiiti haigestunud 3304 inimest, kellest 252 on surnud,» ütles nakkushaiguste keskuse juht Goumbi Kadade. Vähem kui kahe nädala eest teatas valitsus 1150 haigestunust ja 129 surmajuhtumist.

«Haigestunute arv on viimase kolme nädalaga kiiresti kasvanud. See teeb murelikuks, kuna meil ei jätku vaktsiini,» ütles Kadade.

Meningiidiepideemia on välja kuulutatud riigi kaheksas piirkonnas, ülejäänud kolm on häireseisundis. Kogu Niger on ametlikult karantiinis.

Hiljuti saabus Nigerisse 300 000 vaktsiinidoosi, mida praegu laiali jagatakse. See on vähem kui pool tellitud kogusest ning oluliselt vähem kui 1,8 miljonit doosi, mida oleks vaja epideemia peatamiseks, ütles Kadade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles