Paapua Uus-Guinea maavärina järel anti tsunamihoiatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paapua Uus-Guinea rand
Paapua Uus-Guinea rand Foto: SCANPIX

USA geoloogiateenistuse andmetel tabas Vaikses ookeanis asuvat saareriiki Paapua Uus-Guinead maavärin, mille magnituud oli 7,5.

Pärast maavärinat anti tsunamihoiatus, mis käib epitsentrist 300 kilomeetri raadiuses asuvate alade kohta, edastab theguardian.com.

«Maavärin magnituudiga 7,5 tabas Paapua Uus-Guinea New Britain ala 5. mail 2015 kohaliku aja järgi kell 11.44. Maavärinaga võib kaasneda tsunami piirkondades, mis on epitsentrist kuni 300 kilomeetri raadiuses, » edastas Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus.

Lisati, et tsunamilainete kõrgus võib olla 0,3 – 1 meeter.

Paapua Uus-Guinea pealinnas Port Morsebys asuva geofüüsika observatooriumi asejuhi Chris McGee sõnul ei ole neil andmeid purustuste kohta.

«Maavärin oli rannast kaugemal ning maavärinapiirkonna alad on hõredalt asutatud,» lisas ekspert.

Paapus Uus-Guinea katastroofide keskuse teatel puuduvad teated ulatuslike purustuste ja kannatada saanud inimeste kohta.

Nüüdse maavärina epitsenter oli samas paigas, kus möödunud nädalal toimus kaks maavärinat. Need kaks maavärinat olid nõrgemad kui nüüdne.

Paapua Uus-Guinea asub niinimetatud Tuleringil, mis on Vaikse ookeani seismiliselt kõige aktiivsem ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles