Obama kutsus tegelema rassirahutuste põhjustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kutsus ameeriklasi tegelema äsjaste rassivärvinguga Baltimore´i rahutuste põhjustega ning mitte keskenduma üksnes politsei tegevusele, vaid ka noorte mustanahaliste meeste väljavaadete parandamisele.

Obama sõnul ei ole meeleavalduste ajendiks üksnes politsei vägivald, vaid ka ebaõigluse ja võimetuse tunne.

«Kui vaatame üksnes politsei tegevust, on meie vaateväli liiga kitsas,» ütles president, maalides sünge pildi viletsast elukeskkonnast, pere hüljanud isadest ja uimastisõltuvuses emadest, kus noori ootab ülikooli asemel pigem vangla.

«Praktiliselt kõigi näitajate kohaselt on noorte värviliste meeste väljavaated elus viletsamad kui teistel temavanustel,» ütles Obama.

«Lõhed võimalustes saavad alguse varakult, süvenevad pidevalt ja neid on üha raskem ületada. See on tegevusetuse tagajärg. See on ükskõiksuse tagajärg, mis nõrgestab aja jooksul kogu meie riiki.»

President külastas esmaspäeval New Yorki seoses oma algatusega «Minu venna hoidja», mille eesmärk on parandada noorte mustanahaliste väljavaateid elus.

Initsiatiiv sai alguse Valge Maja poliitikast, kuid nüüd on tegemist sõltumatu mittetulundusühinguga, millele Obama võib pühenduda pärast Ovaalkabinetist lahkumist 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles