Mahhatškala terrorirünnakus sai viga ligi 30 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötajad ja eriüksuslased Dagestani pealinnas Mahhatškalas.
Miilitsatöötajad ja eriüksuslased Dagestani pealinnas Mahhatškalas. Foto: SCANPIX

Dagestani pealinnas Mahhatškalas eile õhtul aset leidnud terrorirünnakus sai vigastada kokku 30 inimest.

Linna korrakaitsejõudude esindaja rääkis täna hommikul RIA Novostile, et sündmuskohal jätkab tööd uurimisgrupp. Lisaks selgitatakse välja toimunu kõik üksikasjad ja otsustatakse ära kriminaalasja algatamise küsimus.

Samuti pole veel selge enesetaputerroristi isik.

Jõustruktuuride esindajad viisid eile hilisõhtul Magistrali tänaval läbi erioperatsiooni, mille eesmärgiks oli end ühes eramajas varjanud mässuliste tabamine. Samas piirkonnas kuulutati terrorismiga võitlemise operatsiooni tõttu välja erirežiim.

Enesetapuvõitleja korraldas kell 23.35 plahvatuse Akušinski prospektil maja nr 29 juures, mis jäi kõnealuse terrorismivastase operatsiooni tsooni. Plahvatuspaiga lähistel seisid miilitsaautod.

RIA Novosti allika sõnul pöördus haiglasse 30 inimest : 13 miilitsatöötajat ja 17 eraisikut. Interfaxi andmetel sai viga kokku 26 inimest : 13 militsionääri ja 13 eraisikut.

Riikliku terrorismivastase komitee esindaja oli varem teatanud, et erioperatsiooni käigus hävitati kaks mässulist, lisaks võeti veel üks kinni. Tööülesannete täitmisel sai surma kaks korrakaitsejõudude töötajat.

Esialgsete andmete järgi püüdis terrorist mööduda operatsioonis osalevatest miilitsatöötajatest ja siseneda eritsooni, kuid ta peeti kinni. Samal ajal õhkis ta kaasas olnud lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles