WHO: Euroopat on ees ootamas suur ülekaalulisuse probleem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulised
Ülekaalulised Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) uuring näitas, et Euroopas võib ülekaalulisus 2030. aastaks olla suureks probleemiks.

Raporti kohaselt on siis näiteks 89 protsenti Iiri meestest ülekaalulised ning igal teisel on rasvumisprobleem, edastab YLE.

2010. aasta andmetel oli Iirimaa meestest 74 protsenti ülekaalulised ning 26 protsendil oli rasvumine.  

Ülekaalulised on isikud, kelle kehamassi indeks on üle 25 ning rasvunutel on see üle 30.

Ülekaaluliste isikute arvu suurenemist on oodata ka normaakaalu ja sportlikkuse poolest tuntud Rootsis.

WHO andmetel on 2030. aastaks 26 protsenti Rootsi meestest ja 22 protsenti Rootsi naistest rasvunud. 2010. aastal olid Rootsis need arvud 14 protsenti ja 12 protsenti.

WHO terviseekspertide hinnangul on Euroopa heaoluühiskonna elanike ülekaalulisus ja rasvumine ohtlik näitaja, kuna see halvendab elu kvaliteeti ja võib kahandada eeldatavat eluiga.

«Riikide valitsused peaksid panema rämpstoidule rohkem piiranguid ning võimaldama tervislikke roogi odavama hinnaga. Samuti tuleks kodanikke rohkem suunata tegelema tervisespordiga,» teatas Briti tervisefoorumi esindaja Laura Webber, kes osales WHO raporti koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles