Prantsuse välisminister osaleb 9. mail Moskvas mälestusüritusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius
Prantsuse välisminister Laurent Fabius Foto: SCANPIX

Prantsusmaad esindab 9. mail Moskvas Teises maailmasõjas saavutatud võidu 70. aastapäeva pidustustel välisminister Laurent Fabius, teatas Prantsuse saatkond Venemaal.

«Välisminister Laurent Fabius esindab Prantsusmaad 9. mai mälestusüritustel Moskvas,» teatas Prantsuse saatkond täna suhtlusvõrgustikus Twitter.

Fabius ütles raadiojaamale Europe-1, et ei osale Moskva kesklinnas peetaval sõjaväeparaadil. «Paraadil ma ei osale, ent asetan pärja ja suundun seejärel Kremli,» sõnas välisminister.

«President François Hollande ei saa minna, sest ta viibib Kuubal, ent me tahtsime osaleda ministri tasemel,» ütles Prantsuse esidiplomaat.

«Venelased kaotasid sõjas kümneid miljoneid inimesi ja ajalugu ei muutu,» sõnas ta. «Me etendame väga tähtsat rolli lahenduse otsimises Ukrainas. Peame venelastega kõnelusi. Me ei kavatse talitada nii, et ühel päeval räägime ja järgmisel ei ole meid kohal.»

Vene saadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov ütles teisipäeval, et Moskva võidupäeva tähistamise üritustest võtab osa üle 20 riigijuhi, teiste seas Tšehhi, Slovakkia, Ungari, Kreeka ja Küprose liidrid. Teised ELi riigid osalevad pidustustel eri tasemel, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles