Lavrov: Venemaa ootab ELilt viisavabaduse kohta selget vastust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Moskva ootab Euroopa Liidu ametnikelt konkreetset vastust viisavabaduse kehtestamise küsimusele uniooni riikide ja Venemaa vahel.
 

Vene välisminister Sergei Lavrov rääkis täna telekanali Rossija 1 saates «Vesti v subbotu», et riik loodab saada vastuse enne detsembrit.

Doni-äärses Rostovis 31. maist 1. juunini toimunud ELi ja Venemaa tippkohtumisel andis president Dmitri Medvedev Euroopa Liidule üle viisavabaduse kokkuleppe projekti. Kohtumisele järgnenud pressikonverentsil rääkis riigipea, et Venemaa on valmis viisavabaduse kehtestamiseks «kas või homme».

«Me pole siiani mingit vastureaktsiooni saanud,» tõdes Lavrov ja lisas, et Moskva loodab saada väga spetsiifilisi ideid sellest, mida on vaja viimaste kahtluste kõrvaldamiseks teha.

Viisanõuete tühistamise ebaõnnestumine on hakanud tekitama tõsiseid probleeme Brüsseli ja Moskva suhetes, rääkis Lavrov septembri alguses.

Kartused, et viisavabaduse toob kaasa kuritegevuse ja illegaalse immigratsiooni suurenemise pole tema sõnul õigustatud.

Lavrov rääkis telesaates, et Moskva loodab saada ELilt vastuse enne järgmist Venemaa-ELi kohtumist, mis toimub detsembris Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles